O randze imprezy świadczą liczba wystawców i liczba odwiedzających, a także to, że zainteresowanie nią stale rośnie. Na 115 tysiącach metrów kwadratowych wystawia się ponad 1,5 tysiąca producentów, stoiska odwiedza 400 tysięcy gości. W styczniu w Berlinie spotykają się wytwórcy żywności z całego świata, którzy promują tu swoje marki i testują gusty konsumentów. Równolegle do wystaw, degustacji i pokazów kulinarnych odbywają się liczne seminaria i konferencje o tematyce rolniczej i ekonomicznej.
Stoisko naszego regionu (hala 11.2, stoisko nr 102) na powierzchni prawie stu metrów kwadratowych będzie obejmowało ekspozycję i promocję produktów tradycyjnych i żywności wysokiej jakości, m.in. wyroby wędliniarskie, gęsinę i wyroby mleczarskie.
W ramach regionalnej ekspozycji zaprezentują się:
· Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska, która promować będzie produkty mleczne,
· Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi z Wróbli (powiat inowrocławski), która zaprezentuje dania z gęsiny,
· PPUH Kwiecińscy z Bożejewiczek (powiat żniński), którzy promować będą wyroby mięsne,
· Firma Zajazd przy Kominku z Wielkiego Głęboczka (powiat brodnicki), który prezentować będzie tradycyjne potrawy i żywność wysokiej jakości
· Masarnia Władysławowo (powiat żniński), promująca wyroby mięsne,
· Firma Tradycyjne Jadło z Wielgiego (powiat lipnowski), producent wyrobów wędliniarskich i żywności wysokiej jakości,
· Klinika Uzdrowiskowa Pod Tężniami z Ciechocinka (powiat aleksandrowski), która przygotuje ofertę uzdrowiskową i żywność dietetyczną.
Na naszym stoisku prezentowane będą także filmy promujące walory turystyczne i przyrodnicze Kujaw i Pomorza. Goście targowi otrzymają materiały informacyjne z ofertą inwestycyjną i gospodarczą oraz atrakcjami kulinarnymi i turystycznymi regionu.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz