Zamknij

Matigotuje.pl:  Leczo z pieczarkami i cukinią [PRZEPIS]

18:48, 22.07.2020 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 20:11, 23.07.2020

Leczo – kojarzy mi się z wiosną i latem. Króluje cukinia, świeża papryka czerwona, ogórek małosolny i pomidory. Jak co tydzień zapraszamy do kulinarnego bloga Matigotuje.pl, który tworzy Mateusz, kruszwiczanin,

Składniki:

cukinia 3 szt.,
4 szt. pomidory malinowe,
4. szt ogórków małosolnych,
pieczarki -75 dag,
40 dag kiełbasy podsuszonej (opcjonalnie)
łyżka przecieru pomidorowego (opcjonalnie)
papryka czerwona – 4 szt,
cebula – 2szt,
sól, pieprz, papryka ostra.
Przygotowanie:

Pokrojoną w plastry kiełbasę smażę na łyżce oliwy z oliwek, kiedy będzie już delikatnie zarumieniona, dodaję posiekaną w pióra cebulę – smażę 6-7 minut. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, ponownie podsmażam 5-6 minut. Wszystko przekładam do garnka. Na suchej rozgrzanej patelni podsmażam do zarumienienia pieczarki, które są pokrojone w ćwiartki i również przekładam je do garnka.

Całość podlewam odrobiną wody, następnie dodaje posiekane w plastry ogórki małosolne i gotuję około 10 minut, po podgotowaniu pieczarek,cebuli, kiełbasy i papryki z ogórkami małosolnymi dodaję pokrojoną w kostkę, obraną cukinię – wszystko gotuję około 10-15, na sam koniec dodaję pokrojone pomidory malinowe i łyżkę przecieru pomidorowego. Kiedy wszystko już wymieszam doprawiam solą, pieprzem i ostrą papryką.

Gwarantuję, że aromatyczne leczo pobudzi Wasze kubki smakowe.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%