Firma podjęły działania o charakterze prewencyjnym, oparte o zalecenia profilaktyczne rekomendowane przez WHO oraz zalecenia grupy Bunge, mające na celu minimalizację ekspozycji swoich pracowników na ryzyko zachorowania, jak i zapewnienie ciągłości produkcji.
Szczególnymi środkami profilaktycznymi i zabezpieczającymi otoczono stanowiska pracy, na których pracownicy mają ciągłą ekspozycje na kontakty z osobami z zewnątrz firmy.
- Dla działów nieprodukcyjnych wdrożono nowy system pracy oparty o tygodniowe zmiany, w którym połowa pracowników pracuje w biurach Spółki, podczas gdy druga grupa pracuje zdalnie z domu. Stworzono zespół koordynujący działania w łańcuchu dostaw mający na celu szczególną koordynację działań dla zapewnienie ciągłej dostępności materiałów i surowców - informują Zakłady Tłuszczowe Kruszwica S.A.
Jak wynika z raportu numer 7 zarząd spółki nie posiada wiarygodnych danych umożliwiających oszacowanie skutków COVID-19 na wyniki działalność Spółki.
- Skutki te będą przede wszystkim rezultatem potencjalnych zakłóceń ciągłości dostaw materiałów i surowców oraz zapotrzebowania na produkty Spółki. Spółka posiada zapasy podstawowych materiałów i surowców oraz podpisane kontrakty na dostawy, które łącznie powinny zabezpieczyć utrzymanie ciągłości działalności operacyjnej Spółki do końca bieżącego półrocza - czytamy w raporcie spółki.
[ZT]11112[/ZT]
[ZT]11127[/ZT]
[ZT]11138[/ZT]
Niebo18:21, 18.03.2020
Szereg działań podjętych dla pracownikow nieprodukcyjnych. W artykule nie ma wzmianki w jaki sposób są chronieni pracownicy produkcyjni. Czyżby oni byli mniej ważni ?? 18:21, 18.03.2020
Korposzczur05:57, 19.03.2020
Do Niebo i do Abc nie hejtujcie bo nie rozumiecie istoty działania korporacji i nie macie zadbej informacji na temat wprowadzonych przez spółkę zasad. 05:57, 19.03.2020
Abc09:09, 19.03.2020
Czy to jest hejt?
To "tylko" prawda...
Zwykli fizyczni pracownicy są najbardziej narażeni na to dziadostwo. 09:09, 19.03.2020
Prawomyślny 09:21, 19.03.2020
Z tego, co wiem, to akurat ta firma podjęła daleko idące działania dla wszystkich swoich pracowników, które mają chronić ich oraz podwykonawców przed zarażeniem. Produkcja musi być kontynuowana. Niektórzy myślą, że można produkować zdalnie - z domu? To jest żałosne. Zgadzam się z tym, co napisał Korposzczur. 09:21, 19.03.2020
Abc17:28, 19.03.2020
Czyli wiesz tyle co zjesz (bez obrazy). Owszem wszelakie zalecenia są, pracownicy się do nich stosują.. Ale nie wszyscy, ostatnio się "wydało", że jeden z nich chodził do pracy z gorączką przez około półtora tygodnia. Więc... resztę można sobie dopowiedzieć. 17:28, 19.03.2020
Abc20:27, 18.03.2020
8 25
Na to wygląda... laptopiki i w domku. A Ty murzynie zapitalaj... 20:27, 18.03.2020