Gospodarzem wydarzenia w Kruszwicy był Dyrektor Jacek Modrzejewski, a udział wzięli Członkowie Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A.: Marek Dereziński, Witold Choiński, Łukasz Mastalerz oraz Wojciech Pomajda, a także przedstawiciele władz samorządowych, pracownicy cukrowni i zaproszeni goście.
[FOTORELACJA]4299[/FOTORELACJA]
[ZT]35383[/ZT]
Kolejne cukrownie, takie jak Kluczewo, Malbork, Dobrzelin i Werbkowice, również rozpoczęły kampanię cukrowniczą, organizując tradycyjne uroczystości związane z rozpaleniem pieców wapiennych. W Cukrowni Kluczewo, wydarzeniu przewodniczył Dyrektor Paweł Dawiskiba, natomiast w Malborku obecni byli m.in. Sekretarz Stanu w Ministerstwie Aktywów Państwowych Zbigniew Ziejewski, Prezes Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Marek Zagórski, Członkowie Zarządu: Marek Dereziński, Łukasz Mastalerz i Tomasz Olenderek, a także przedstawicielka Rady Nadzorczej Miłosława Zagłoba oraz zaproszeni goście. Natomiast, gospodarzem uroczystości w Cukrowni Dobrzelin był Dyrektor Marek Giżyński wraz z załogą, a wśród zaproszonych gości znaleźli się Członkowie Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A.: Witold Choiński, Łukasz Mastalerz oraz Tomasz Olenderek.
[ZT]35382[/ZT]
Następnie, 29 sierpnia Cukrownia Werbkowice rozpaliła piec wapienny. W uroczystości uczestniczyli m.in. Członek Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Witold Choiński, przedstawiciel Rady Nadzorczej Krzysztof Bojar, a gospodarzem wydarzenia była dyrekcja cukrowni. Tego samego dnia przez symboliczne rozpalenie pieca do kampanii włączyła się Cukrownia Krasnystaw. Uroczystość poprowadził Dyrektor Krzysztof Sugalski wraz z pracownikami cukrowi.
[ZT]35381[/ZT]
Kampania cukrownicza to kluczowy czas dla Krajowej Grupy Spożywczej S.A., w którym wszystkie Oddziały z pełnym zaangażowaniem pracują nad produkcją najwyższej jakości cukru.
[ZT]35380[/ZT]
2 2
Rozpoczęła bogato..w Kobylnikach przyjęcie...