Podczas zajęć uczniowie zapoznali się z technikami stosowanymi w profesjonalnych pracowniach cukierniczych. Instruktor krok po kroku prezentował proces przygotowania ciasta, formowania pierników oraz sposoby ich dekorowania.
Uczestnicy mogli obserwować pracę specjalisty, a następnie samodzielnie wykonywać poszczególne etapy, rozwijając umiejętności manualne i poznając standardy obowiązujące w branży.
[FOTORELACJA]6037[/FOTORELACJA]
Rafał Małaczek od wielu lat prowadzi własną cukiernię i piekarnię, znaną z wykorzystywania tradycyjnych, ręcznych metod wypieku oraz surowców pochodzących z regionu. W pracy z uczniami podkreśla znaczenie rzetelności, dbałości o jakość i stosowania lokalnych produktów. Jak zaznacza, działalność dydaktyczna stanowi dla niego naturalną część życia zawodowego.
Przeprowadzone zajęcia wpisują się w działania Akademii Szkolnictwa AS, której celem jest regularna współpraca z praktykami branży i zapewnianie uczniom możliwości zdobywania doświadczenia w warunkach zbliżonych do realiów zawodowych.
[ZT]47804[/ZT]
[ZT]47802[/ZT]
[ZT]47801[/ZT]
[ZT]47800[/ZT]
Mocne słowa pod adresem byłej dyrektor "Ziemowita": Hej
W tej sprawie za swoje za uszami ma Agnieszka jak i również Brejza.
Dudek
18:41, 2025-12-18
Członkowie Koła Gospodyń Wiejskich: Atmosfera zrobiła s
To nie tylko w tym kole źle się dzieje. W Lachmirowicach podobnie, Pani "wielka"sołtys trzęsie całą wsią, co ona powie to święte... Pani Zielińska nie ma żadnych kompetencji ani wykształcenia (ukończyła tylko podstawówkę). Dramat
Gość
17:26, 2025-12-18
ReStylizacja – Upcycling. Kolejne warsztaty w Kruszwicy
Ewa jaka modelka 😉
Gość
17:19, 2025-12-18
Mocne słowa pod adresem byłej dyrektor "Ziemowita": Hej
I bardzo dobrze napisane! Niech przestanie sie osmieszac i w koncu przeprosi wszystkie osoby pokrzywdzone. Tak jak powinien zachowac sie normalny czlowiek. Podkresle slowo NORMALNY.
Moj nick
16:00, 2025-12-18
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz