Składniki:
bułka typu bajgiel
2-3 jajka
3- 4plastry boczku
rukola
1łyżka masła
oliwa truflowa (opcjonalnie)
Sos z kaparami:
śmietana + gęsty jogurt
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy dijon
2 ząbki czosnku
Kapary w zalewie octowej OLE!
kilka kropel soku z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie:
Bajgle (bułki) podpiekamy w piekarniku, aby były ciepłe. Na gorącą patelnię wykładamy partiami plastry bekonu. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy z ognia. Na patelnię wrzucamy masło i rozbijamy jajka robiąc z nich jajecznicę (doprawiamy solą i pieprzem do smaku).
Śmietanę mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Każdą połówkę bajgla smarujemy sosem z kaparami, układamy rukolę, podsmażony boczek i jajecznicę. Polewamy oliwą truflową. Bajgle (w pełni przygotowane) można włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby całe były delikatnie ciepłe.
Więcej: https://bit.ly/3v7eBxe
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz