Zamknij

Gotuj z MojaKruszwica.pl: Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję

18:45, 12.05.2022 MK, N Aktualizacja: 18:46, 12.05.2022
Skomentuj

Składniki:

bułka typu bajgiel

2-3 jajka

3- 4plastry boczku

rukola

1łyżka masła

oliwa truflowa (opcjonalnie)

Sos z kaparami:

śmietana + gęsty jogurt

1 łyżka majonezu

1 łyżeczka musztardy dijon

2 ząbki czosnku

Kapary w zalewie octowej OLE!

kilka kropel soku z cytryny

sól, pieprz

Przygotowanie:

Bajgle (bułki) podpiekamy w piekarniku, aby były ciepłe. Na gorącą patelnię wykładamy partiami plastry bekonu. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy z ognia. Na patelnię wrzucamy masło i rozbijamy jajka robiąc z nich jajecznicę (doprawiamy solą i pieprzem do smaku).

Śmietanę mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Każdą połówkę bajgla smarujemy sosem z kaparami, układamy rukolę, podsmażony boczek i jajecznicę. Polewamy oliwą truflową. Bajgle (w pełni przygotowane) można włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby całe były delikatnie ciepłe.

Więcej: https://bit.ly/3v7eBxe

(MK, N)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%