Założenie własnej restauracji i zapracowanie na kolejne gwiazdki Michelina to marzenie wielu osób, które rozpoczynają karierę w branży. Jednak takich celów nie da się osiągnąć całkowicie na własną rękę – trzeba liczyć na zgrany, kompetentny zespół, który zapracuje na renomę lokalu. Każdy, kto wykonuje swoje obowiązku na zapleczy, potrzebuje odzieży gastronomicznej o odpowiednio wysokiej jakości, adekwatnej do powierzonych zadań w kuchni.
Krój musi zapewniać odpowiednią swobodę ruchów oraz bezpieczeństwo
Wbrew pozorom specjalistyczne ubranie dla pracowników restauracji musi mieć nie tylko określone w różnych normach właściwości. Rzecz jasna odporność tkaniny na wysokie temperatury, wilgoć czy rozerwanie ma spore znaczenie. Jednak nie wolno podejmować wiążących decyzji tylko na podstawie porównywania tabelek wypełnionych różnymi liczbami oraz kosztem zakupu danego kompletu. Niektórzy restauratorzy zdają się zapominać, że odzież gastronomiczna powinna też dobrze leżeć. Każda osoba ma swoją unikalną fizjonomię i wcale nie jest przesądzone, że jakikolwiek rozmiar z oferty danego dostawcy będzie dla niej odpowiedni. Jeżeli pojawia się możliwość uszycia spodni, koszul czy fartuchów na podstawie zdjętej miary, pod indywidualne cechy wszystkich członków ekipy, warto z niej skorzystać. Ma to znaczenie również ze względów estetycznych.
Elegancki strój dla kucharzy i pomocników buduje wizerunek restauracji
Dobre wrażenie bierze się nie tylko ze smaku potraw, ale też wystroju oraz jakości obsługi. Widok szefa kuchni w zbyt ciasnym kostiumie albo kuchcika w czapce spadającej na oczy nie bardzo pomaga we wzbudzaniu zaufania klientów, którzy dany lokal odwiedzają pierwszy raz. Według przedstawicieli firmy Elis, dostarczającej odzież gastronomiczną do wielu restauracji w Polsce i Europie, należy również zwrócić uwagę na kolorystykę. Standardowa dla branży biel to tylko jedno z wielu dostępnych na rynku rozwiązań. Warto tutaj wspomnieć o outsourcingu, który ma wiele zalet logistycznych i ekonomicznych. Dopasowanie każdej sztuki, wymiana w razie potrzeby na inną, gwarantowane pranie oraz inne czynności serwisowe, brak konieczności magazynowania odzieży na zapleczu czy pełna kontrola nad stanem i położeniem wyposażenia to tylko niektóre z nich.
Racice: Zatrzymano kłusowników z samochodem pełnym ryb
Ryby z Kruszwicy to się kupuje w Łuszczewie to wy panowie nie wiecie😄Panie Marcinie może czas się zająć kolegami po sąsiedzku
Gyy
08:13, 2025-12-05
Racice: Zatrzymano kłusowników z samochodem pełnym ryb
Jedno jest pewnie Komendant Marcin ze swoim straznikami robi robotę i chwała mu za to... Taka jego praca. Dalszych awansów Panie Marcinie i sukcesów również we Włocławku bo zalew Wiślany to kolejne klusownice eldorado
Wędkarz
20:49, 2025-12-04
Racice: Zatrzymano kłusowników z samochodem pełnym ryb
A powiedzcie mi koledzy jak to jest że jak chcesz ryby kupić w ryboustwie to nigdy niema bo niema ryb w gople A tu co kogoś złapią to pełne wory ryb
Dawid
17:49, 2025-12-04
Racice: Zatrzymano kłusowników z samochodem pełnym ryb
Bawół robi porządki🤣😮🤣
SuperDario
15:49, 2025-12-04
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu mojakruszwica.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz